• Home
  • Mind
  • ,
  • Soul

7 tips om bewuster te zijn d.m.v mindfullness

7 tips om bewuster te zijn d.m.v mindfullness

Bij mindfulness gaat het erom bewust te worden van het bewust te zijn wat er in je leven gebeurt. Het lijkt erop dat we in een samenleving leven die vol zit met zoveel afleidingen. Deze afleidingen zorgen er voor dat we steeds minder genieten van de simpele dingen in het leven zoals wandelen in een park of kijken naar een zonsondergang.

Mindfulness kan je helpen waarderen wat je nu hebt en wat er nog voor je te wachten staat in de toekomst. Er zijn verschillende manieren en methodes om je te trainen om bewuster te zijn, en dat kan tijdens je werk, thuis met je gezin of tijdens een wandeling. Je kunt vanaf vandaag al bewuster worden. Implementeer mijn beste 7 tips in je leven en begin je leven bewuster te leven en meer te waarderen!

1. Creëer datgene wat je graag wilt ervaren

Wat in het leven wil je echt ervaren? Wat is de reis die je wilt ondernemen? Als het gaat om bewuster worden in het leven, begint het allemaal met je visie. Het gaat erom dat te creëren wat je graag wilt, wat je graag nog zou willen doen, willen hebben of willen ervaren.

Je leeft nu in een samenleving met zoveel afleidingen dat het gevaar bestaat dat je niet meer weet wat je echt wilt. En zo is het heel makkelijk om je grote idealen, je dromen , je doelen om die uit het oog te verliezen. Blijf gefocust op wat je wilt bereiken, op de mooie maar ook zeker op de slechte dagen. Ga door, zelfs op de dagen dat je zin hebt om op te geven. Vooral op die dagen is het zo belangrijk dat je een visie hebt. Dat je een toekomstplaatje voor ogen hebt. Al is dt nog heel klein dat maakt niet uit. Het zorgt ervoor dat je vol houdt, door blijft gaan en niet opgeeft.

2. Leef het leven in overeenstemming met je diepste verlangens en overtuigingen

Wat zijn je diepste verlangens en overtuigingen in het leven? Wat vind je het belangrijkst? Denk na over deze vragen en beantwoord ze eerlijk. Wees lief voor jezelf, neem hier rustig de tijd voor en laat je vooral niet afleiden door je omgeving of door goedbedoelde adviezen. Wat wil jij??

Wanneer je elke dag in overeenstemming met je diepste verlangens en overtuigingen kunt leven, neem je vanzelf de mentale beslissing om je leven bewuster te leven. Om een leven te leven op jouw voorwaarden.

Wanneer je het heel helder en duidelijk voor je kan zien wat je verlangens en overtuigingen zijn ben je je bewust van jezelf en ben je bewust van je leven.

Wanneer je meer bewust bent in het leven, weet je waarom je doet wat je doet. Je begrijpt wat de reden is waarom je ’s ochtends wakker wordt. Je hebt een doel om elke dag te leven. Dit geeft je de mogelijkheid om te groeien als persoon. Om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

3. Zet jezelf af en toe even helemaal uit en keer naar binnen

Lijkt het alsof je constant aan staat? Om op de hoogte te zijn van de nieuwste trend of wat er gebeurd op Facebook? We leven in een wereld vol prikkels. Er is overal lawaai. Wanneer je op weg bent en alle reclames, fastfoodketens en winkels ziet of wanneer televisie kijkt en tegelijkertijd door de verschillende social media kanalen scrolt. We worden constant omringd door prikkels en informatie.

Als je jezelf wilt trainen om bewuster te zijn, moet je je af en toe even uit kunnen zetten.en even weer naar binnen keren. Welke emoties, gevoelens, gedachten heb je? Sta in contact met deze emoties en denk na over wat je anders wilt in je leven en wat je daarvoor moet doen. Welke actie kun je het beste gaan ondernemen. Wat wil je nog? Wat niet meer?

Als we ons blijven verbinden met de dagelijkse hoeveelheid informatie met alle prikkels en het lawaai dan kun je jezelf heel gemakkelijk verliezen. Hoe kun je beter bewust worden wanneer je zoveel prikkels ervaart? Het is bijna onmogelijk. Besluit vandaag om te beginnen met het loskoppelen van het lawaai, van alle prikkels en begin met het luisteren naar je innerlijke stem.

4. Wat is de erfenis die je wilt achterlaten?

Neem even de tijd en beantwoord deze vraag. Waar wil je aan herinnerd worden? Het is gemakkelijk om vast te zitten in de routine en te vergeten waarom je doet wat je doet.

Wanneer je de tijd neemt om in gedachten over het einde te denken, word je bewuster.

We rennen constant rond dat we nauwelijks tijd hebben om na te denken. Als we niet meer kunnen nadenken, hoe kunnen we dan bewuster worden? Focus op de erfenis die je wilt achterlaten. Vanaf vandaag leef je elke dag in lijn met je nalatenschap.

5. Door je acties zul je bewust worden

Het draait allemaal om je acties. We kunnen onze gedachten, emoties en gevoelens binnen houden, maar om bewuster te worden, moet je jezelf uitdrukken via je acties.

Je kunt op een negatieve manier of op een positieve manier meer bewust worden. In dit artikel richten we ons op een positieve manier om mindful te worden. Door je acties zul je je bewuster bewust worden van het moment.

Waar denk je bijvoorbeeld aan als je in een winkelcentrum loopt? Denkt je na over welke winkels u je moet bezoeken of wat moet je vanavond gaat koken voor het avondeten?

Wees in het moment. Denk aan de manier waarop je loopt. Hoe ziet je houding eruit? Wanneer je de tijd neemt om na te denken over je houding terwijl je loopt, word je bewuster. Je kunt dit op alles in je leven toepassen. Wees je de volgende keer dat je in de winkel bent bewust van hoe je loopt. Dit zal je helpen om bewuster te worden.

6. Tune in op je  levensdoel

Waarom word je elke dag wakker? Heb je een reden die je inspireert om wakker te worden en de dag goed te beginnen? Lijkt het alsof je 5 dagen per week dezelfde routine uitvoert?

Je wordt wakker, gaat naar je werk, komt thuis, gaat naar bed en de routine begint de volgende dag opnieuw. Ik noem deze routine graag een ‘energie slurpende routine’. Het hebben van een ‘dergelijke routines’ helpen je niet om meer bewust te worden.

Wanneer je duidelijk kunt zijn met je doel in het leven, kun je elke dag met aandacht beginnen te leven. Je begrijpt dat alles wat je doet draait om het vervullen van je doel.

Eerst dingen, reflecteer en wees duidelijk met je doel, houd dan elke dag je antennes omhoog zodat je zeker weet dat je je doel vervult.

7. Wees echt met wie je bent

Als het gaat om jezelf te trainen om bewuster te zijn, moet je echt zijn. Het zou een uitdaging zijn om te proberen bewuster te zijn als je een nep en materialistisch leven leidt.

Het is belangrijk dat je altijd trouw blijft aan wie je bent en verbonden bent met je innerlijke wezen. Wanneer je in staat bent om altijd verbonden te zijn met je innerlijke wezen, zelfs tijdens de meest regenachtige dagen, blijf je trouw aan wie je bent. Hierdoor kun je meer bewust worden.

Het is gemakkelijk om je te conformeren aan de samenleving, vooral als je jezelf omringt met lawaai. Wees altijd echt met wie je bent. Als je weet wie je bent, heb je meer kans om bewust te zijn van je leven.